Avion sa telima službenika srpske ambasade sleteo u Beograd

Beograd, 23. februara 2016 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic stoji pored kovcega sa telima tragicno nastradalih Sladjane Stankovic i Jovice Stepica, sluzbenika Ambasade Srbije u Libiji, na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla". FOTO TANJUG / SRDJAN ILIC / tj

Beograd, 23. februara 2016 – Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic stoji pored kovcega sa telima tragicno nastradalih Sladjane Stankovic i Jovice Stepica, sluzbenika Ambasade Srbije u Libiji (foto:rs.n1info.com)

Avion sa telima službenika srpske ambasade u Libiji, Sladjanom Stanković i Jovicom Stepićem, sleteo je u Beograd večeras oko 19.30.

Tela službenika ambasade Srbije preneta su iz Istanbula u Beograd redovnom linijom turskog avio-prevoznika.

Avion je na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekala delegacija na čelu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. U delegaciji su bili i generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije.

Kako je ranije najavljeno, tela će sa aerodroma biti prebačena na VMA na obdukciju.

Komemoracija će biti održana u četvrtak u Ministarstvu spoljnih poslova.

Službenici ambasade Sladjana Stanković i Jovica Stepić, koji su oteti u novembru 2015. godine u gradu Sabrata, poginuli su 19. februara u američkom bombardovanju tog grada.

Sladjana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

(www.serb.rs)