Vučić se poklonio žrtvama u Potočarima, helikopteri nadleću grad

VUCIC-POTOCARI-serb.rs

Premijer Srbije Aleksandar Vučić položio je cveće u Memorijalnom centru u Potočarima (foto:n1info.com)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić odmah nakon dolaska u Srebrenicu položio je cveće u Potočarima i poklonio se žrtvama

Zbog Investiciono razvojne konferencije „Srebrenica 2015“, na kojoj će se danas i sutra okupiti oko 300 učesnika, među kojima je i premijer Srbije, te najviši zvaničnici RS i BiH, u ovom gradiću je od juče vanredno stanje.

U Srebrenicu je oko 11,10 stigao i premijer Vučić, koji se sa članovima drugih delegacija uputio u šetnju ulicama Srebrenice, kome Ćamil Duraković, gradnočalenik Srebrenice, pokazuje šta je sve potrebno obnoviti. Očekuje se da će posle toga početi i Konferencija, u Kulturnom centru Srebrenica.

 Kako javlja dopisnica „Blica“, Srebrenicu nadleću helikopteri.

Ćamil Duraković, gradonačelnik Srebrenice, dočekuje zvanice ispred Doma kulture, a nešto oko 11 sati došli su član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsedavajući Saveta ministar BiH Denis Zvizdić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prethodno se poklonio žtvama Srebrenice i položio cveće u Memorijalnom centru u Potočarima.
Cveće su položili i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, predsedavajući Saveta ministar BiH Denis Zvizdić i načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković.

Kako javalja naša dopisica, ispred Doma kultrure, gde će biti održana konferecnija, već oko deset sati se okupio veliki broj ljudi, kao i članova delegacija.

Dopisnica javlja da škole u ovom gradu ne rade, kao ni neka preduzeća, a Kulturni centar, u kojem se održav skup i motel „Alić“ u kojem će odsesti i ručati VIP gosti, kao i okolina ovih objekata u centru Srebrenice, pod opsadom je policije.

Posebne mere bezbednosti vidljive su već na ulazu na teritoriju opštine, gde policijska patrola zaustavlja i rutinski kontroliše sva vozila koja ulaze u grad.

Teretni saobraćaj je zabranjen u celoj regiji Birač. Centar Srebrenice je još sinoć zatvoren za saobraćaj, prolaznici su nestali sa ulica, kojima su krstarile policijske patrole.

(www.serb.rs)