Veštači se smrt veštaka Dunjića

dušan-dunjić-serb.rs

Dušan Dunjić foto:www.nezavisne.com

Obdukcija tela Mladićevog svedoka pomerena za subotu. Čekaju se rezultati koji će pokazati da li je otrovan

OBDUKCIJA tela veštaka i profesora sudske medicine Dušana Dunjića, koja je trebalo da bude obavljena u petak pomerena je za subotu, jer je porodica tražila da tom prilikom bude prisutan i patolog iz Srbije. Zbog toga je u Hag otišao forenzičar Đorđe Alempijević. On neće učestvovati u obdukciji, ali će posmatrati šta se radi.

Dunjić je nađen mrtav u četvrtak ujutro u svojoj hotelskoj sobi, gde je čekao da svedoči u procesu Ratku Mladiću. Hemijske analize kojima se utvrđuje da li je možda otrovan odmah su urađene, ali se rezultati još ne saopštavaju. Holandska policija sprovodi istragu, jer je bio jedan od važnih svedoka odbrane.

Mladićev advokat Branko Lukić kaže nam da su potpuno zatečeni Dunjićevom smrću, jer je bio zdrav čovek.

– Nije bolovao i nije se ni na šta žalio – kaže nam Lukić. – Bio je veseo, energičan, šarmantan i opušten čovek. Svedočenja u postupcima su mu bila rutina, jer je do sada imao hiljade veštačenja. Posao mu je bio da svedoči u sudu i zbog ovog svedočenja Mladiću uopšte nije bio uzbuđen. Pričao nam je da u ponedeljak ima neko teško ubistvo u Novom Pazaru i da mora da ide da svedoči. Ali, kad je video da u Hagu neće stići da završi, odložio je ročište u Srbiji za novembar.

Dunjić je pronađen u sobi kako leži u odelu na podu pored kreveta. Zbog istrage, ta soba se sada tretira kao mesto zločina. Poslednji kontakt Mladićevi advokati sa njim su imali u sredu u sedam uveče.

– Trebalo je da njega i još jednog zaštićenog svedoka vodimo na večeru – priča nam Lukić. – Čekali smo ga u osam časova, popeli smo se do sobe i kucali na vrata, ali nije otvarao. Ponovo smo mu kucali oko 22.30, ali ni tad nije odgovarao. Nismo znali šta da radimo, jer se već dešavalo da nam nema svedoka, pa dignemo frku, otvaramo sobe, a onda se kasnije ispostavi da su bili u šetnji.

Lukić kaže da su se advokati odbrane odrekli diplomatskog imuniteta koji imaju u Hagu, kako bi mogli biti ispitani ukoliko to bude tražila holandska policija.

BESPREKORNA KARIJERA

DUNjIĆEV dugogodišnji kolega i blizak saradnik sa Instituta za sudsku medicinu Dragan Ječmenica kaže nam da je Dunjić bio izvanredan profesor, omiljen među studentima i saradnicima.

– Jedan sjajan čovek, besprekorne karijere, koji je obeležio srpsku sudsku praksu – naglašava Ječmenica. – Zatečeni smo njegovom smrću, jer koliko smo znali nije imao zdravstvenih problema. Nedavno je završio sa radom na Institutu i pravio ispraćaj, ali eto, nažalost, nije stigao da primi prvu penziju.

(izvor-Novosti)