Vanredni izbori

politicke-stranke-u-srbiji-serb.rs

U Srbiji 87 političkih stranaka (foto:www.teleprompter.rs)

Socijalistička partija Srbije spremna je za vanredne izbore i ne brine za rezultat.Odluka Aleksandra Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije dobra je vest za sve građane, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić reagujući na odluku o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.Sanda Rašković Ivić(DSS) izjavila je da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora dobra i da su izbori dobra prilika da u Srbiji dođe do promena.

Milićević: SPS spremna za izbore i ne brine za rezultat

Socijalistička partija Srbije spremna je za vanredne izbore i ne brine za rezultat, izjavio je danas portparol SPS Đorđe Milićević, navodeći da je odluka da se ide na izbore hrabra i izrečena na vreme.

Milićević je Tanjugu rekao da SPS želi da se od ovih izbora u Srbiji uvek glasa ‘za’ a ne ‘protiv’ i da u tom slučaju ne brine za svoj rezultat, niti za rezultat Srbije, kao i da su socijalisti ponosni na rezultate ostvarene u vladi i sigurni da će narod dati poverenje za nastavak takve politike.

On je rekao da je namera da SPS na izborima ponovo bude u koaliciji sa PUPS i JS i dodao da će lider socijalista Ivica Dačić odmah početi razgovore sa predsednicima tih stranaka Milanom Krkobabićem i Draganom Markovićem.

Milićević je ocenio da je odluka o izlasku na izbore hrabra i izrečena na vreme.

„Niko sad više ne može da se krije i svi koji su pričali o izborima, a molili boga da ih ne bude, sad će morati pred narod da čuju konačnu odluku”, rekao je Milićević, preneo je Tanjug.

On je rekao da su socijalisti spremni za izbore i ubeđeni da je pravo vreme da preuzme levi centar i bude politička snaga koja će omogućiti da Srbija uđe u mirne vode, ukotvi u evropskoj luci i postane normalna i predvidiva zemlja.

„Hoćemo zdravo demokratsko društvo, u kojem su pravila večna i u kojem se izbori dobijaju na osnovu jasnih rezultata, a ne praznih priča i izmišljenih afera”, rekao je Milićević.

Pajtić: Dobra vest za građane

Odluka Aleksandra Vučića da podnese ostavku na mesto predsednika Vlade Srbije dobra je vest za sve građane, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić reagujući na odluku o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Pajtić je rekao da će DS izaći na izbore sa programom kojim će pokazati da se reforme mogu sprovoditi i nova radna mesta otvarati bez smanjivanja plata, bez štednje na građanima, bez ućutkivanja kritike i bez zloupotrebe vlasti.

On je naveo da će vanredni parlamentarni izbori pokazati i Aleksandru Vučiću i njegovoj vlasti da građani neće ćutati dok im se „smanjuju plate, otimaju penzije, povećavaju porezi i cene”.

Čovek koji govori kako je „pre godinu i devet meseci zatekao državu pred bankrotom” verovatno misli na ono što je sam ostavio u periodu svoje vlasti od 2012. do 2014. godine, naveo je Pajtić, prenosi Tanjug.

„Čovek koji, kada kaže da ne želi pogled u prošlost, misli samo na sopstvenu prošlost dok tuđu, falsifikovanu prošlost, već četiri godine koristi kao izgovor za sopstvenu nesposobnost, sada očekuje od građana još jednu šansu ‘da se otarasi mangupa u svojim redovima’. Verovatno zato što prva četiri puta nije umeo dobro da ih izabere, a sada, peti put, to će uraditi baš kako treba”, ocenio je on.

Pajtić je istakao da je jedini problem što je Vučić već toliko puta u prethodne četiri godine obmanuo građane da nema pravo ni od koga da traži da mu ikada više veruje.

DSS: Izbori su prilika da u Srbiji dođe do promena

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je da je odluka premijera Srbije Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora dobra i da su izbori dobra prilika da u Srbiji dođe do promena.

„Sa gledišta DSS-a i Patriotskog bloka ova odluka predsednika Vlade (Aleksandra Vučića) je dobra odluka, jer to je prilika da u Srbiji dođe do promena. Pre svega može doći do pobede novog koncepta politike koja će biti okretanje od EU, a veće vezivanje za Rusiju”, kazala je Rašković Ivić za agenciju Beta.

Kako je navela, vanredni parlamentarni izbori predstavljaju šansu da se „kadrovski smene oni ljudi koji su bahati, koji imaju kupljene diplome i koji iritiraju građane Srbije i koji rade na štetu srpskog društva”.

Dodala je da su izborni uslovi u Srbiji veoma loši, jer „vlada” medijska blokada.

„Vučiću, kao predsedniku Vlade Srbije, ovi izbori su veoma potrebni zato što na lokalnim i pokrajinskim izborima neće postići dobar rezultat ukoliko ne bude i parlamentarnih izbora”, dodala je ona.

Kako je navela, DSS će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Dverima, „manjim strankama, udruženjima i političkim organizacijama“

Prema njenim rečima, DSS na izborima očekuje ne samo da će biti u Skupštini Srbije i da će preći cenzus, već i da će postići dobre rezultate.

„Naša politika koja je bitno drugačija od politike sadašnje vlasti i sadašnje parlamentarne opozicije imaće priliku da se čuje u Skupštini Srbije, a novoj vlasti neće biti lako da usvaja zakone koji idu na uštrb srpskog naroda i srpske države”, kazala je Rašković Ivić.

Dodala je da će se DSS i Dveri zalagati za okretanje Srbije od „pogubnih procesa” kao što su Briselski sporazum, ulazak Srbije u EU, rasprodaja preduzeća i zemlje, prenela je Beta.

(www.serb.rs)