Tanasković: Albanci već bili spremili tablicu „Kosovo” i tražili reč!

Darko-Tanaskoviq-unesko-kosovo-serb.rs

prof.dr.Darko Tanasković (foto:rtvbesa.com)

Srpski ambasador pri Unesku Darko Tanasković, otkriva kako se lobiralo u Parizu: Kontroverzni biznismen Bedžet Pacoli se neprestano sastajao i ubeđivao predstavnike raznih zemalja kako da glasaju

POŠTO su verovali u uspeh na glasanju, predstavnici Prištine tražili su od Uneska da im omogući da posle pozitivne odluke uđu u salu, da im se pripremi tablica sa nazivom „Kosovo“ i da se kratko obrate učesnicima! Savet Uneska je, međutim, ovakav zahtev odbio.

Ovo  prenosi ambasador Srbije pri Unesku Darko Tanasković, ilustrujući kako je proteklih dana, ne iza kulisa već naočigled svih, izgledalo lobiranje predstavnika Kosova u Parizu. Kao posebno skandalozno Tanasković ističe ponašanje Agrona Budžakua, makedonskog ambasadora pri Unesku, koji je nedavno opozvan sa ove dužnosti. Zbog toga, on nije bio vođa makedonske delegacije, ali se sve vreme ponašao kao da je u delegaciji Prištine, lobirajući s njima za prijem Kosova.

U sedištu Uneska, gotovo svakog dana zasedanja, bio je i kontroverzni albanski biznismen Bedžet Pacoli, koji se, prema rečima našeg diplomate, neprestano sastajao sa raznim delegacijama zemalja za koje je Priština verovala da mogu da promene svoj stav:

– U kafeteriji su napravili kancelariju, instalirajući kompjuter i odatle su koordinirali sve aktivnosti, a veoma često su bili u kontaktu sa albanskom i delegacijom SAD.

(www.serb.rs)