Potraga za otetim Srbima

libija-serb.rs

Libija danas foto:theafrikamarket.com

Sve bezbednosne službe u Sabrati maksimalno su angažovane posle otimice državljana Srbije, izjavio je zvaničnik vojnog saveta u tom gradu na severozapadu Libije.

TRIPOLI- Sve bezbednosne službe u Sabrati maksimalno su angažovane posle otimice državljana Srbije, izjavio je zvaničnik vojnog saveta u tom gradu na severozapadu Libije.

„Svuda su postavljeni kontrolni puktovi i tražimo ih“, rekao je agenciji AFP neimenovani načelnik vojnog saveta, koji veruje da je dvoje otetih službenika ambasade Srbije još u Sabrati.

O otmici su obavešteni i susedni gradovi i oblasti i od njih je zatraženo da takođe postave kontrolne punktove, naveo je taj zvaničnik.

Vojni savet Sabrate je zadužen za bezbednost te oblasti i lojalan je alijansi koja kontroliše Tripoli, navela je francuska agencija.

Nešto ranije, član gradskog saveta Sabrate Abdulgasim Krair je rekao da će učiniti sve što je moguće da bi se pronašli otmičari i spasili zaposleni u ambasadi.

Sabrata se nalazi na severozapadu Libije, na oko 60 kilometara od Tripolija.

Na mestu kidnapovanja, nedavno je bilo nekoliko otmica. Reč je o glavnom putu koji vodi ka Tunisu i u toj oblasti u blizini Sredozemnog mora su aktivni krijumčari i lokalne milicije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da su oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, ističući da čini sve da obezbedi više informacija i siguran povratak naših državljana.

(www.serb.rs)