Parada ekstremnih desničara: crnokošuljaši se postrojili na glavnom zagrebačkom trgu

crnokosuljasi-na-trgu-serb.rs

Crnokošuljaši na Trgu Bana Jelačića (foto:www.vijesti.rtl.hr)

U centru Zagreba okupila se “stranačka vojska“ Autohtone hrvatske stranke prava, a organizovan je i kontramiting demonstranata iz Radničkog fronta.

Kako javljaju hrvatski mediji, AHSP je uspela da postroji svoju crnokošuljašku stranačku vojsku na Trgu bana Jelačića, a pored njih okupili su se i antifašisti koji nose transparente sa natpisom “Ujedinjeni protiv fašizma“.

Funkcioner AHSP Dražen Keleminec je rekao da su crnokošuljaši došli u centar Zagreba da bi dali podršku domovini Hrvatskoj i da “oni preko puta izmišljaju da postoje fašisti i ustaše“.

“Mi smo branili Hrvatsku 1991. godine, njima smeta Hrvatska, ali im ne smeta Pavelićeva kuna“, rekao je Keleminec.

On je dodao da su “četnici zajedno sa fašistima ubijali po Hrvatskoj, a onda je to povezao s činjenicom da su četnici u Srbiji priznati kao antifašisti“.

“Ne novoj Jugoslaviji, ne Velikoj Srbiji, mi smo u Hrvatskoj ugroženi od snaga koje žele da Hrvatske nema, oni neće uspeti u tome“, rekao je Keleminec.

Hrvatski mediji prenose da je policija dala dozvolu AHSP za postrojavanje stranačke vojske, a iz Radničkog fronta je rečeno da tu povrdu nemaju, ali su obavestili policiju da će organizovati kontramiting.

antifašisti-crnokošuljaši-zagreb-serb.rs

Okupljeni antifašisti u Zagrebu (foto:www.facebook.com/Radnicka.Fronta)

 

(www.serb.rs)