Ono kad se imaju m…

francuska-protesti-sindikat-zakon-o-radu-serb.rs

Kada vlast ne želi da razgovara sa narodom …(foto:www.brunchnews.com)

Hiljade demonstranata okupilo se danas širom Francuske na protestima zbog najavljenih reformi zakona o radu, dok su zbog štrajka radnika na dva aerodroma u Parizu odloženi brojni letovi.

Demonstranti su se sukobili s policijom u Marselju, javili su francuski mediji. Nezadovoljni gradjani marširaju ulicama Pariza i drugih francuskih gradova.

radnici-francuska-serb.rs

Radnici sa mozgom. (foto:www.canada.com)

Zbog štrajka kontrole letenja otkazano je oko 20 odsto letova s pariskog aerodroma Orli, a veliki broj letova s aerodroma Šarl de Gol je odložen.

Studenti uz zaposlene (foto:www.raycomnewsnetwork.com)

 

Francusku potresa niz protesta i štrajkova zbog najavljenih reformi zakona o radu. Vlasti brane reforme i navode da će one pomoći otvaranje novih radnih mesta, dok kritičari ocenjuju da će reforme ugroziti prava radnika.

 

Najmanje 24 policajca su povređena tokom današnjih protesta u Francuskoj protiv reformi zakona u radu, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Kaznev.

Tri policajca su ozbiljno povređena u Parizu, a širom zemlje su uhapšene 124 osobe, dodao je Kaznev u Lionu.

Nekoliko desetina mladih gađalo je flašama i kockama kaldrme bezbednosne snage, koje su odgovorile ispaljivanjem suzavaca, tokom protesta u Parizu.

Slične scene zabeležene su i u Nantu, Marselju, Lionu i Tuluzu.

(www.serb.rs)