Kolinda:Šešelj najveći zločinac na ovim prostorima

kolinda-hrvatska-serb.rs

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović (foto:www.vecernji.hr)

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je odlobađajuća presuda Vojislavu Šešelju “sramotan poraz međunarodnog krivičnog prava“.

“Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna“, rekla je ona.

“Ako uzmete u obzit da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio krivice od uništavanja velih naroda i genocida, to ne može da bude ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava“, dodala je hrvatska predsednica.

Kolinda Grabar Kitarović je navela da se danas “mole za njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i Kosova“.

Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti.

„Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela je svoj prvi i najveći poraz. I to je nepovratno. Treba razmišljati o tome“, navela je hrvatska predsednica poručivši da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastaviće da radi sve što je, kako je rekla, u našoj moći da bi pravda bila zadovoljena.

„Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće!“, navele ja Grabar-Kitarović.

(www.serb.rs)