Doček srpskih olimpijaca večeras ispred Doma Narodne skupštine

skupština-doček-sportisti-serb.rs

Doček naših sportista … ranije (foto:www.srbijapress.com)

Svečani doček srpskih sportista povodom osvajanja medalja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće organizovan večeras ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Muzički program dočeka počinje u 19 časova na bini ispred Doma Narodne skupštine, a pojavljivanje olimpijaca očekuje se oko 20 časova.

Sa osam osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Riju, srpski sportisti ostvarili su najbolji rezultat na Igrama od osamostaljenja države.

Dvije zlatne, četiri srebrne i dve bronzane medalje – najbolji je rezultat još od Igara u Seulu 1988, kada su naši sportisti nastupali pod zastavom SFR Jugoslavije.

Od 103 takmičara iz Srbije na Olimpijskim igrama, čak 54 se vraća sa medaljom oko vrata.

Zlatne medalje osvojili su vaterpolo reprezentacija i rvač Davor Štefanek. Vaterpolisti su olimpijskom medaljom ostvarili poker odličja, pošto već imaju osvojene tutule svjetskih i evropskih prvaka i pobjednika Svjetske lige.

Srebrne medalje osvojili su Tijana Bogdanović, kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić u dvosedu na 1000 metara, ženska odbojkaška reprezentacija i muška košarkaška selekcija

Bronzane su bile ženska košarkaška reprezentacija i atletičarka Ivana Španović.

(www.serb.rs)