CNN u Beogradu zbog Novaka i Jelene

novak-jelena-djokovic-serb.rs

Jelena i Novak (foto:www.celebromance.com)

Ekipa američke televizije CNN boravi u Beogradu, gde je snimila intervjue sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem i njegovom suprugom Jelenom.

U intervjuu za emisiju “Open Court”, koja će biti emitovana 18. februara, Novak i Jelena su pričali o radu svoje fondacije.

Srpski teniser i njegova supruga su u intervjuu otkrili zašto su pokrenuli humanitarnu fondaciju i zašto su se koncentrisali baš na pomoć deci.

Naša želja je da u Srbiji više ne bude dece koja ne pohađaju predškolske ustanove jer je rani razvoj, odnosno period do šeste godine života, ključan za njihov dalji uspeh u životu. Brojke u Srbiji nisu ohrabrujuće, gotovo polovina dece ne ide u vrtiće, ali se mi trudimo da podignemo svest o ovom problemu i zajedno sa ljudima dobre volje stvorimo i unapredimo uslove za njihov rani razvoj i obrazovanje”, rekao je Đoković.

Između ostalog, u emisiji će biti prikazana poseta vrtiću “Veseljko” u Obrenovcu, koji je potpuno uništen u poplavama koje su pogodile Srbiju u maju 2014. godine. Taj vrtić je obnovljen zahvaljujući donacije Fondacije Novak Đoković i ponovo je otvoren u februaru prošle godine.

(www.serb.rs)