Ambasador Uneska: Odričem se titule ako Kosovo bude primljeno

Žan-Kristof-Buison-serb.rs

Žan Kristof Buison foto:www.vesti-online.com

Ugledni francuski novinar i ambasador Uneska Kristof Buison napisao je na svom Tviter nalogu da će se odreći titule ukoliko Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

PARIZ – Ugledni francuski novinar i ambasador Uneska Kristof Buison napisao je na svom Tviter nalogu da će se odreći titule ukoliko Kosovo bude primljeno u ovu organizaciju.

„Odričem se titule „Ambasador Uneska“ ako Kosovo bude primljeno u tu organizaciju u ponedeljak“, napisao je Buison nedavno na Tviteru.

Ovaj ugledni novinar se, kako navodi „Blic“, na društvenim mrežama vidno priključio kampanji „No Kosovo in Unesco“.

U Parizu se danas održava plenarna sednica u okviru Generalne konferencije Uneska na kojoj se raspravlja i odlučuje o zahtevu Kosova za prijem u tu organizaciju, a Srbija će, kako je najavljeno, učiniti sve da ta tačka dnevnog reda bude odložena i da se o tome pregovara u Briselu.

Žan-Kristof Buison, urednik u „Figaro magazinu”, jedan je od najboljih poznavalaca Srbije u Francuskoj. Istoričar po obrazovanju, novinar po struci, ne propušta priliku da francuskoj javnosti predstavi nepoznate strane srpske istorije i kulture, slavne istorijske ličnosti i savremene pisce i reditelje čiji značaj prelazi nacionalne granice.

(www.serb.rs)